Donostiako Udala Donostia Kultura Donostia 2016


Literaktum | Festival de letras y lenguajes | 2006 16-20 mayo


Dokumentazioa / itzuli / sarrerara itzuli /

Manuel Vicent /
Vilavella, 1936 /

Manuel Vicent

Zuzenbidean lizentziatua, Filosofia eta Letrak eta Kazetaritza ikasi zituen. Hermano lobo eta Triunfo aldizkariekin eta desagertutako Madrid egunkariarekin lankidetzan hasi zen. 1979an El Pais-en trantsizioari buruzko sail bat argitaratu zuen (Retratos de la transición); ondoren, Crónicas Urbanas etorri zen. Bere azken artikuluen bilduma bat Nadie muere la vísperan jaso du (2004). Idazle moduan hainbat sari jaso ditu: Alfaguararen Eleberri saria 1966an (Pascua y Naranja), Nadal saria 1987an (La Balada de Caín; finalista izan zen 1979an El anarquista Colorado de adelfasekin). Argitaratutako beste liburu batzuk: Contra Paraíso (1993), Tranvía a la Malvarrosa (1994), La novia de Matisse (2000) eta Cuerpos sucesivos (2003). Bere azken argitalpenak ditu: Verás el cielo abierto (2005), Retratos (2005), Viajes, fábulas y otras travesías (2006) eta Comer y beber a mi manera (2006).



Bibliografia:

Comer y beber a mi manera (2006)

Viajes, fábulas y otras travesías (2006)

Retratos (2005)

Verás el cielo abierto (2005)

Nadie muere la víspera (2004)

Balada de Caín (2003)

Cuerpos Sucesivos (2003)

Memorias de sobremesa: conversaciones de Ángel Sánchez Harguindey y con Rafael Azcona y Manuel Vicent (2002)

Otros días, otros juegos (2002)

La novia de Matisse (2000)

Antitauromaquia (2001)

Espectros (2000)

La vilavella, roda el temps (2000)

Son de mar (1999)

Antoni Hiró: antología (1999)

Las horas paganas (1998)

Los mejores relatos de Manuel Vicent (1997)

Jardín de Villa Valeria (1996)

No pongas tus sucias manos sobre Mozart (1995)

Borja Borgia (1995)

Tranvía a la Malvarrosa (1994)

Del café Gijón a Ítaca (1994)

Contra paraíso (1993)

La escritura (1993)

La muerte bebe en vaso largo (1992)

Por la ruta de la memoria (1992)

Crónicas urbanas (1990)

Arsenal de balas perdidas (1988)

Balada de Caín (1987)

La carne es yerba (1985)

Crónicas parlamentarias (1984)

Inventario de Otoño (1982)

Ángeles o neófitos (1980)

El anarquista coronado de adelfas (1979)

Pascua y naranjas (1966)

El resuello (1966)


Donostia Kultura 2009 ©copyright | Lege oharra · Datuen babesa | Laguntzailea Instituto Cultural Rumano