Donostiako Udala Donostia Kultura Donostia 2016


Literaktum | Letren eta lenguaien festa | 2006 24-28 maiatza


Dokumentazioa / itzuli /

Stephen Watts /
London, 1952 /

Stephen Watts

The Lava's Curl, Gramsci and Caruso eta The Blue Bag olerki-liburuen egile da; baita Houses and Fish, Voices of Conscience, Mother Tongues eta Music While Drowning antologien egile ere. Bere obra hizkuntza askotara itzuli da. Ikusmenaren arloa jorratzen duten artisten ohiko kolaboratzaile da, eta Londresko Multicultural Arts Consortium sortu zuenetako bat izan zen. Bertan, olerki-jaialdi eleanitzak antolatzen ditu. Gaur egun, Erresuma Baturako italiar immigrazioari buruzko poema-bideo bat lantzen dihardu, baita itzulpen ingeleseko XX. mendeko poesiari buruzko biografia bat ere. Aurki argitaratzekoa da azken hau.


Bibliografia /

The Blue Bag: selected poems (2004). Aark Arts

Gramsci and Caruso Poems (1976-1997). Bellew 2003

Houses and Fish (1992)

Mother Tongues (2001) King's College London

Music While Drowning (2003). David Miller and Stephen Watts

The Lava's Curl (1990). Grimaldi Press

Voices of Conscience ( 1995). Iron Press



Donostia Kultura 2009 ©copyright | Lege oharra · Datuen babesa | Laguntzailea Instituto Cultural Rumano